Over Gelske Wassink

Mijn naam is Gelske Wassink en ik ben het gezicht achter Wassink Business Consultancy.

Geboren en getogen in de Achterhoek en woonachtig in het pittoreske IJzevoorde. Na 20 jaar in verschillende sectoren te hebben gewerkt merkte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Dit werd de opleiding Bedrijfskunde.

Tijdens deze opleiding heb ik de minor Circulaire Economie gevolgd en daar is mijn interesse voor een duurzame bedrijfsvoering gewekt. Ik ben mij hier meer in gaan verdiepen en heb mijn passie gevonden om dit over te brengen op andere ondernemers. 

Zo heb ik in het najaar van 2021 de cursus Business Sustainability Management gevolgd aan de Universiteit van Cambridge. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Alleen zo kan ik jou beter ondersteunen!

Veel ondernemers willen zich het liefste alleen bezig houden met hetgeen ze graag doen, het verkopen van hun dienst of product. Ze willen wel graag verduurzamen, maar er zijn vaak tal van redenen waarom het nu niet kan. Het is te duur, het kost teveel tijd of ze weten niet waar te beginnen.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het maken van bedrijfsanalyses. Op die manier kom je er echt achter wat een ondernemer wil uitstralen, heb je dat in kaart dan kun je ook veel gerichter kiezen voor een bepaalde duurzaamheidsstrategie.

Mijn missie is om ondernemers er bewust van te maken dat duurzaamheid veel meer is dan alleen het klimaat en dat het niet direct een hoge investering hoeft te zijn. Door een sparringpartner te zijn help ik ondernemers verder in hun vakgebied, mijn advies houdt daarom ook niet op bij alleen een aanbeveling van punten wat iemand kan verbeteren. Ik neem ook het traject uit handen om de adviezen te gaan implementeren. Hierdoor krijgt de ondernemer meer rust en ruimte, voor nu en voor in een duurzamere toekomst!